pondělí 4. června 2012

REPORT - DOS Heaven Party #1 - dosovky pod taktovkou GGGC v Brně

Již druhá akce Good Games Gaming Clubu proběhla ve čtvrtek 31. května 2012 v brněnském klubu Daguerre. Pohodová akce, dobrá skupina lidí, netradiční ceny a turnaje, tak by šla shrnout DOS Heaven Party #1. Speciálně vytvořenou mapu v původním Prince of Persia nejdál dotáhl Rattus, a ve Whacky Wheels závodech to zase byla Simona, která předjela všechny soutěžící a dojela si pro vítězství. Turnaje doplnilo historické okénko a highlight večera. 
      Během celé párty byla také k dispozici 486ka s OS nainstalovaným před 22ti lety a dokonce i notebook s trackballem. Byly na plno spuštěny GGGC achievementy a párty uzavřel neplánovaný Moonstone co-op maraton. 


Málo židlí?! Chair Tycoon Deluxe 
Místo obávaného nedostatku herních stanic pro turnaje a kooperativní hraní se ukázalo, že vzácnými proprietami budou spíš židle a jiná sedátka. Zvýšený zájem o staré dobré hry a o pohodovou akci ale vykompenzoval obavy organizátorů o průběh akce a spokojenost nových návštěvníků. Nakonec vše dobře dopadlo a každý buď spokojeně sledoval nebo se účastnil turnaje či free play




Bombastický závod Pandy a Neandrtálců 
Zaručenou podívanou byl turnaj v Dyna Blaster, jehož dvě první kola probíhala na všech dostupných herních stanicích. Finále se totiž promítalo v hlavním prostoru párty a tento souboj "na ostří bomby" mezi Simonou a Petrem V. sledovala většina osazenstva. 
      Netradičním turnajem bylo co-op klání v simulátoru taxíku z doby kamenné - Ugh. Hráči museli v časovém limitu 5ti minut nasbírat co největší počet prehistorických zákazníků a nejvyšší skóre. Turnajovou část večera uzavřela soutěž ve speciální mapě Prince of Persia, která byla vytvořena pro účely DOS Heaven Party. Za zmínku stojí Radkův akrobatický skok z druhého patra zakončený komplexní akupunkturou a Nikolino několikanásobné zázračné přežití. Škoda, že neexistuje záznam! 


Highlight - Dune 
Akce  Good Games Gaming Clubu jsou nejen společenskou událostí, ale také místem pro objevování starých klenotů a historických zajímavostí. Highlightem DOS Heaven Party bylo téma Duna. V historickém okénku mohli návštěvníci slyšet o vývoji dosovek Dune a Dune 2, o zajímavostech z původní novely Franka Herberta, o filmu Davida Lynche a o transmediálním přesahu této legendární sci-fi série. V pozadí nezůstala ani HW část. Na 486ce byla nainstalovaná originální verze Dune 2 ze 4 disket, která byla k dispozici na ošahání (tehdy se vyráběly ještě ty krásné papírové krabice). Třešničkou na dortu pak byla funkční instance hry Dune 2 na handheldové konzoli NDS (via emulovaný OS 4DOS). 


Moonstone: A Truly Hard Days Knight 
Po moderovaných turnajích, historickém okénku a highlightu - DOS Heaven Party oficiálně skončila. Zbytek večera se nesl v duchu neplánovaného dvouhodinového Moonsotne maratonu. A to, že se s hráčem ve starých hrách nikdo nepáral, to členové GGGC proklínali (a blahořečili zároveň) až do pozdních hodin. 




Všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na příští akci. Další párty  Good Games Gaming Clubu se zaměřením na herní konzoli Playstation 1 je naplánována na srpen roku 2012! Pokud chcete dostávat aktuální informace o dalších akcích, novinkách a plánech, využijte funkci mailing listu GGGC.


Mrkněte na pár fotografií

Za mediální podporu DOS Heaven Party #1 – Games.cz, SCORE, Hrej.cz, webu Hitpoint.cz, Playzone.cz a FB skupinám Staré hry a Pařanství!

Žádné komentáře:

Okomentovat