pátek 24. srpna 2012

REPORT - PlayStation Memory Party aneb jak hráči chodí na bar

Improvizovaná mapka k novému místu konání
Pohodová herní retro párty plná zajímavostí, společného hraní, promítání na bar a vystřihovánek. Už třetí společenská akce Good Games Gaming Clubu proběhla 28. srpna 2012 v prostorách UNTR v Brně. Náhradní prostor, domluvený kvůli technickým potížím předchozího místa, dodával celé akci undergroundovou atmosféru elitářských "uměleckých" klubů.


Mezi nejnavštěvovanější HW highlighty patřila pistole GunCon spolu s několika hrami na vyzkoušení. Podobně tomu pak bylo s taneční podložkou pro Dance Dance Revolution, na které si zatančilo několik odvážných hráčů a hráček.

Klubová atmosféra a první vítězové
Turnajová sekce byla okořeněná cenami jako byly staré časopisy, knihy a vystřihovací postavičky známých PSX charakterů. Jako první turnaj proběhly závody v kompetitivně svižnějším Roll Cage (místo původního GT), kde se turnajovým pavoukem probojoval Filip a zatímco se organizátoři připravovali na další část programu, rozjeli návštěvníci vlastní free play program. Vzadu se na barovou stěnu promítal Abe's Oddysee, u GunConu se neustále mířilo na starou "vypouklou" TV, někdo listoval časopisy z minulé dekády a na hlavním promítacím plátně se střídal Metal Gear s Resident Evil.

Turnaj ve střelbách za pomoci pistole GunCon a hry Time Crisis se stal soubojem o každou vteřinu. Deset hráčů procházelo prvními dvěma částmi hry co nejrychleji to šlo. Nakonec o pouhé tři vteřiny vyhrál díky svému přesnému oku Rob.
Pamatujete na toho medvěda v televizi co jste ho ovládali pomocí telefonu?
V další free play pauze mnoho vzpomínek vyvolával neplánovaný maratón v Crash Bandicot 3: Warped, který realizovali Klára a Petr. Všichni si zavzpomínali na slovenský pořad v televizi (Maxihra), jakýsi aspoň trochu smysluplný předchůdce zaručeně pravdivých věšteckých pořadů. V tomhle bizarním pořadu hráli volající do televize na PlayStation pomocí tlačítek na svém telefonu. Mrkněte na jedno z mála archivovaných videí.

O pásek šampióna
Závěrečná část večera patřila turnaji v Tekken 3, jehož vítězem se stal Snake. Dokonce porazil i stávajícího GGGC šampióna a stává se tak šampiónem novým. Na další párty jej může kdokoli z návštěvníků vyzvat, podobně, jako tentokrát Petr vyzval stávajícího šampióna v Ultimate Mortal Kombat 3. Ten však zůstal prozatím neporažen. [Za věnování skutečného, vybojovaného Taekwon-do pásu děkujeme Radkovi a Pavlovi za nášivku, GGGC]

Highlight - Easter Eggs and MGS
Perličkou na konec celé párty bylo historické okénko Milana, dramaturga PLAYSTATION Memory Party, ve které se zaměřil na Easter Eggy ve hrách, které předvedl v mnoha případech v praxi. I přes pozdní hodinu bylo početné publikum překvapivě pozorné a párty pokračovala do zavíracích hodin.

Všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na příští akci!

Další párty Good Games Gaming Clubu se zaměří na fenomén jménem AMIGA a proběhne ve vánočním kabátku. Pokud chcete dostávat aktuální informace o dalších akcích, novinkách a plánech, využijte možnosti našeho mailing listu.

Mrkněte na pár fotografií:
* Omluvte sníženou kvalitu záznamu

Za mediální podporu PLAYSTATION Memory Party děkujeme časopisu Level, Score, webu Hrej, Games, Konzolista, Vyťukej, high-voltage, FB skupinám PlayZone, Staré hry, Pařanství a všem podporovatelům.

4 komentáře:

  1. Erratum: "kompetitivně svižnějším Rollcage Stage II"
    Děkuji za večírek!

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.youtube.com/watch?v=2Jj8lIaXaPQ

    toto je vacsie retro ;) 1996 level majstrov a PSX

    OdpovědětVymazat