pondělí 8. dubna 2013

REPORT - Sega Madness Party nabídla jedinečný zážitek

Na párty nechyběly originální konzole ani hry!
BRNO 4.4.2013 - Akční devadesátky ve hrách, naprosto bláznivý nápad s Motoral Carombat, holky vyhrávající bojové turnaje a běžecké závody v Sonic 2. Pohodová atmosféra, legendární modré světlo Johna Ramba a spousta společného hraní. Tak by šlo shrnout pátou herní retropárty s důrazem na free play, historické přesahy a hlavně netypické zážitky. Letošní první párty, kterou klub Good Games Gaming Club slaví přes rok soustavného fungování, navštívili jak zkušení SEGA Genesis hráči, tak lidé touto konzolí nepolíbení.

Herní retropárty jako společenský večer? Proč ne.
Tahle párty přinesla něco neobvyklého. Ano, pokaždé se snažíme o nějaký zajímavý hardwarový highlight (486 notebook s trackballem), netypické téma do historického okénka (Amiga a demoscéna) nebo netypicky pojatý turnaj (štafeta v Golden Axe). Letošní Motoral Carombat ale předčil veškeré předešlé zážitky. Zahrát si Ultimate Mortal Kombat 3 na volantech si chtěli vyzkoušet všichni a dokud se nám nerozjela kalibrace, stihla to většina. Ano skutečně, hráli jsme na volantech. Zařaď zpátečku, přidej plyn, nahoď pravej blinkr... tak by vypadal popis speciálních pohybů v UMK3. Pokud jste neviděli, mrkněte na teaser:


* připravujeme i záznam ze samotné párty. Uveřejníme jej brzy zde na webu a na Facebooku.

Soutěže, turnaje a podívaná
Turnajovou část večera doslova rozběhly dvojice v Sonic 2. Závodilo se v "tobogáně" (Special Stage) i v běžných kolech. Vítěz ale mohl být jen jeden - Viktor. Závodní nádech udržel i druhý turnaj, který otestoval schopnosti hráčů trefit se řetězem do soupeřova motorkáře... alespoň to bylo v plánu. Soutěž v motorkové mlátičce Road Rash 2 se zvrtl v běžecké závody, protože časté bouračky zmatených motorkářů ústily v hektický "běh zpět pro motorku". Všichni ale nakonec dojeli do cíle, každá bouračka byla kvitována s potleskem a diváci měli o zábavu postaráno.
Spokojený hráč a hráčka při free play bloku.

Pravá, oprášená, modifikovaná nebo přepájená... všechno ale SEGA GENESIS
Mezi turnajovými částmi jsme mohli okukovat symbolické ceny večera, DVD starých akčňáků (od Ramba až po Pravdivé lži), hry, plakáty, knihu o Rambovi a tričko Good Games Gaming Clubu. Na párty bylo několik konzolí k osahání, stará televize a vše funkční spolu s několika hrami k vyzkoušení. To samozřejmě ocenili hlavně lidé, kteří Segu Genesis neznali. Jirka, zkušený konzolista a sběratel, také přinesl výběr japonských her přímo ze země vycházejícího slunce. I samotné cenovky byly zajímavostí večera.


Jedno z prvních triček Good Games Gaming Clubu.

Dámy a Mortal Kombat
Závěr párty se nesl v bojové náladě tvrdých soupeřů. Dá se říci, že tradičnímu turnaji v Ultimate Mortal Kombat 3 opět dominovala žena. Andrea se dostala do finále a za bohatého podporování vybojovala 2. místo. Vítězem se ale po tuhém souboji stal Tomáš, který se pokusil vyzvat současně stále neporaženého šampióna v akci Beat Up Smoke, která přeskakuje z párty na párty, nehledě na její téma. "Vyzvat Smokea", tak může každý a kdykoli. Ale i po roce a pěti akcích zůstává neporažen.


Volanty, plátno, emulátory a redukce. To je vše co stačí pro Motoral Carombat u vás doma.

Když se kombinují vzpomínky a nové zajímavosti - historické okénko
V pozdních večerních hodinách přišlo historické okénko a vydržela na něj většina návštěvníků párty. V humorně laděném okénku jsme prosvištěli malou herní historií z pohledu filmových her na Segu Genesis a na zvláštní či netypické kusy. Přes Arnolda a Slye, Marvel či DC, až po Michaela Jacksona a The Lawnmover. Historické okénko uzavřelo slavnostní rozsvícení Rambova modrého světla, ku příležitosti narozenin jednoho z návštěvníků párty.


Co to je? Modrý světlo. A co to dělá? Modře svítí...

Volanty se kroutily až do konce párty a Alladin, Cliffhanger, Mickey Mouse, Battle Toads či Zero Tolerance, to byly hry, které ovládly afterparty.


Všem návštěvníkům děkujeme za skvělou párty, za turnaje a pohodový večer! Těšíme se na vás na příští párty.Chcete-li dostávat aktuální informace mailem, využijte náš mailing-list.

Good Games Gaming Club



P.S.: Na párty byl i jeden z účastníků/organizátorů další herní retropárty - Atariáda, kterou můžete navštívit už 12.4.2013. Akce probíhá v Olomouci. Více na stránkách zde

Žádné komentáře:

Okomentovat